Kedves Mindenki!
Még tartozom egy bejegyzéssel a Portugál utunkról. Szerettem volna külön írni nektek arról, hogy mit érdemes megkóstolni ha oda utaztok.
Nekünk nagyon nehéz volt igazi jellegzetes portugál ételt találnunk, mert a nyaraló helyek többsége az angolokra van berendezkedve, így az ételek is.
Mikor Görögországban nyaraltunk, rengeteg hagyományos görög étteremben ún. Tavernában jártunk. Itt az ilyen helyeket fado-nak nevezik. A portugálokról tudni kell, hogy ők naponta 6-szor étkeznek és leginkább halakat fogyasztanak.
Az ott töltött egy hét alatt két helyen fordultunk meg, mert találtunk egy nagy kínálattal rendelkező helyet, ahol minden tökéletes volt.
Összegyűjtöttem pár olyan ételt, amit érdemes kipróbálni, ha arrajárunk.
Az első ilyen étel a Cataplana: nagyon hasonlít az általunk ismert halászlére, azonban annyiban különbözik, hogy teli van zöldséggel, többféle hal van benne, valamint kagyló és rák. Mindezt pedig főtt krumplival tálalják.
Nagy kedvencemmé vált a grillezett szardínia. A halat egészben sütik meg, mindenestől. Sok a macera vele, de az élmény kárpótol. Ezt is krumplival tálalják... Szinte minden ételhez krumplit szolgáltak fel.
Még tartozom egy bejegyzéssel a Portugál utunkról. Szerettem volna külön írni nektek arról, hogy mit érdemes megkóstolni ha oda utaztok.
Nekünk nagyon nehéz volt igazi jellegzetes portugál ételt találnunk, mert a nyaraló helyek többsége az angolokra van berendezkedve, így az ételek is.
Mikor Görögországban nyaraltunk, rengeteg hagyományos görög étteremben ún. Tavernában jártunk. Itt az ilyen helyeket fado-nak nevezik. A portugálokról tudni kell, hogy ők naponta 6-szor étkeznek és leginkább halakat fogyasztanak.
Az ott töltött egy hét alatt két helyen fordultunk meg, mert találtunk egy nagy kínálattal rendelkező helyet, ahol minden tökéletes volt.
Összegyűjtöttem pár olyan ételt, amit érdemes kipróbálni, ha arrajárunk.
Az első ilyen étel a Cataplana: nagyon hasonlít az általunk ismert halászlére, azonban annyiban különbözik, hogy teli van zöldséggel, többféle hal van benne, valamint kagyló és rák. Mindezt pedig főtt krumplival tálalják.
Nagy kedvencemmé vált a grillezett szardínia. A halat egészben sütik meg, mindenestől. Sok a macera vele, de az élmény kárpótol. Ezt is krumplival tálalják... Szinte minden ételhez krumplit szolgáltak fel.
Mielőtt elutaztunk több helyen utána olvastam, hogy mit érdemes megkóstolni Portugáliában. Szinte az összes oldalon azt írták, hogy a portugálok fő alapanyaga a tőkehal. A tőke hal nagyon könnyen fogyasztható, mivel a szardíniával ellentétben nincs benne apró szálka, inkább nagyobb csontokra bukkanhat az ember. Ezt is grillezett formában kóstoltam, amit szintén krumplival tálaltak és nyakon öntötték egy olivaolajos keverékkel.
Spagetti tengeri herkentyűkkel... Nagyon vonzó étel. A tészta házi készítésű volt és minden alapanyaga friss. Tavaly szeptemberben Olaszországban kóstoltam hasonlót és akkor nagyon megszerettem, ezért nem jöhettünk úgy haza, hogy ne próbáltam volna ki.
És az ételek mellől persze nem hiányozhatott a megfelelő ital sem. Több féle Sangria-t kóstoltunk, különlegesség volt a fehér, mert itthon nem találkoztam még vele. Kancsóban szervírozzák, sok-sok gyümölccsel.
Kipróbáltuk a portugál söröket is. Két fajtát kóstoltunk a Super Bock-ot és a Sagres-t. Az előbbi nekem személy szerint jobban tetszett.
Összességében nagyon meg voltam elégedve mindennel. Mivel nagyon szeretek enni, így ez nagyon fontos pontja volt a nyaralásunknak, de nem csalódtam.
A jövőhéten az Erzsébet-táborokban dolgozom önkéntesként és már nagyon várom, de erről majd a következő bejegyzésben mesélek bővebben.
Szép hetet Mindenkinek!
Zs.
©A képek a saját tulajdonomban állnak.





Megjegyzések
Megjegyzés küldése